Detta dokument presenterar en schemaläggningsschema för paketöverföring i OFDM trådlösa systemet med adaptiv techniques

The begreppet effektiv överföringskapacitet införs för att göra schemaläggningsbeslut baserat på kanal conditions.We presentera en matematisk teknik för att bestämma den optimala sändningshastighet, paketstorlek, Framåt ErrorCorrection och konstellationsstorleken i trådlösa system som har multi-bärare för OFDM-modulering i nedlänkssändningen.

Genomströmningen definieras som antalet bitar per sekund korrekt mottagna. Avvägningar mellan genomströmning och driftsområdet följs, och ekvationer härleds för det optimala valet av design variabler. Dessa parametrar är SNR beroende och kan anpassas dynamiskt som svar på rörligheten för en trådlös … dataterminal. Vi tittar även på den gemensamma optimeringsproblem som omfattar alla konstruktionsparametrar tillsammans.

I det låga SNR-regionen det uppnås genom att anpassa symbolhastigheten, så att den mottagna SNR per symbol stannar vid något föredraget värde. Slutligen ger vi en karakterisering av optimala parametervärden som funktion av mottagna SNRSimulation resultaten ges för att demonstrera effektiviteten i systemet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>