Elektrisk resistivitet förändringar och termisk beteende under kontinuerlig uppvärmning i Cu-12 vid.% Pd och Cu-13at

Pd legeringar auenched från olika temperaturer undersöks noggrant och förhållandet mellan den kvarvarande resistivitet och temperaturkoefficient för elektrisk resistivitet och ordningsparameter härledas från termisk mätning i detta legeringssystem är experimentellt undersökts. Resultaten jämföres med rapporter tidigare publicerade. Den elektriska mätningar visar att värdet av elektrisk resistivitet av dessa legeringar ökar strax under order oordning övergångstemperaturen och ökningen är större än den i Cu-15at.% Pd-legering som tidigare rapporterats.

Det är också visat att den kvarvarande resistivitet minskar väsentligt med beställning och har en … ungefär linjärt förhållande till n: te makt ordningsparametern S, där n tenderar att minska från 5,2 till 2,8 med ökande Pd koncentration. Emellertid temperaturkoefficienten hos resistivitet har ett linjärt förhållande till S2, oberoende av legeringskompositionen.

Elektrisk resistivitet kontra temperaturkurvor beräknade med hjälp av dessa relationer är i god överensstämmelse med den som erhålls från elektrisk resistivitet mätningen för fullt beställda och delvis beställt proverna. Vidare har det visat sig att skillnaden mellan den elektriska resistiviteten kurvor erhållna genom beräkning och genom mätning ökar med ökande Pd koncentration av legeringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>