En ny algoritm presenteras för segmentet och rekonstruera injiceras bencement från en gles uppsättning röntgenbilder som förvärvats på godtyckliga poser

Den glesa X-ray Multi-view Active Contour (SxMAC. Uttalas \ smack.) Kan (1) rekonstruera objekt som bakgrund blockerar delvis objektet i röntgenbilder, (2) använder röntgenbilder som förvärvats på icke -circular bana, och (3) införliva före CT information. De algorithmfs ingångarna är förbehandlade röntgenbilder, tillhörande utgör information och tidigare CT, om sådana finns.

Algoritmen initierar automatiserade rekonstruktion med visuella skrovet beräkning från en gles antal röntgenbilder. Det förbättrar då riktigheten i återuppbyggnaden genom att optimera en geodetisk aktiv kontur.

Experiment med matematiska fantomer visar … förbättringar jämfört med en konventionell silhuett baserad strategi och ett kadaver experiment visar SxMACfs förmåga att rekonstruera hög kontrast bencement som har injicerats i ett lårben och uppnå sub-millimeterprecision med 4 bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>