Följaktligen de ger förekomsten av ett rikt utbud av nya familjer

Vi presenterar ett framsteg översikt inriktad på den senaste tidens teoretiska och experimentella framsteg inom området soliton manipulation i optiska gitter. Optiska gitter erbjuder möjligheten att konstruera och styra diffraktion av ljusstrålar i media med jämna mellanrum-modulerade optiska egenskaper, att hantera motsvarande reflektion och transmissionsband, och för att bilda specialdesignade defekter.

Följaktligen de ger förekomsten av ett rikt utbud av nya familjer av olinjära stationära vågor och solitoner, leda till nya rika dynamiska fenomen, och erbjuder nya konceptuella möjligheter för alla-optiska utformningen, omkoppling och dirigering av optiska signaler kodade i solitonekvationer format. I denna översikt, anser vi rekonfigurerbara optiskt inducerade gitter samt vågledare arrayer … gjorde i lämpliga icke-linjära material. Vi vänder oss till både, endimensionella och flerdimensionella geometrier.

Vi vänder oss speciellt de nya möjligheter som möjliggjorts genom optiska gitter som induceras av en mängd befintliga nondiffracting ljusmönster, vi ta itu med icke-linjära gitter och solitonekvationer arrayer, och vi utforskar kortfattat de unika egenskaper som uppvisas av ljusets utbredning i defekta lägen och i slumpmässiga gitter, ett område aktuell aktualitet och potential tvärvetenskaplig påverkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>