Betydande svets rot porositet finns i PW skick och frånvarande i CW

En digital bild korrelationsmetod (DIC) har använts för att karakterisera den konstitutiva dragspännings-töjnings svar i 304L austenitiska svetsar i rostfritt stål som produceras av både kontinuerlig-våg (CW) och pulsad våg (PW) lasersvetsning.

Metoden ger kvantitativa tvådimensionella (2-D) stam kartor över deformation fältet över de tvärgående svetsproverna under dragprovet. Lokal spänning-töjning svaret extraherades från regioner inom smältzonen och jämfört med basmetallsvar. Svetsarna visade sig ha en högre sträckgräns än basmetallen. Den metallurgiska ursprung för fusionszonen förstärkning till stor del tillskrivas Hall-Petch och ferrithalt effekter. Även misslyckanden lokaliserade i fusionszonen med lite märk hångel, den … materialet inom fusionsområdet behöll betydande lokal formbarhet: mer än 45 pct brottöjningen.

Betydande svets rot porositet finns i PW skick och frånvarande i CW tillstånd verkade inte ha någon skadlig effekt på de mekaniska egenskaperna under nuvarande testförhållanden i denna mycket segt, fel-tolerant legering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>