Den återstående bakteriehalten övervakades under

Staphylococcus aureus kolonisering av huden och näsborrarna fortfarande en viktig orsak till kirurgiska-infektioner trots preoperativa och förebyggande förfaranden. Hittills har många föreningar använts för S. aureus avkolonisering, inklusive mupirocin salvor och antiseptika, med varierande resultat. Framväxten av mupirocinresistent S.

aureus stammar har lett till sökandet efter nya antimikrobiella medel specifikt för S. aureus avkolonisering. I detta arbete har vi utvärderat skvalamin och liknande föräldra härrörande salvor (1%) som potentiella nya föreningar för S. aureus avkolonisering i en ny musmodell. ;; Vi rapporterar utveckling och tillämpning av skvalamin och liknande föräldra härrörande salvor i en ny musmodell hud. Efter huden rakning, möss koloniserade med en S. aureus suspension … som kalibrerades att 10⁴-10⁶ cfu / ml.

Den återstående bakteriehalten övervakades under 2 dagar efter en enda applicering av skvalamin genom att sprida. ;; Vi fann att S. aureus kolonisering av huden var stabil i minst 2 dagar innan det var naturligtvis elimineras. Med hjälp av denna modell vi funnit att skvalamin salva (1%) skulle kunna minska S. aureus levande celler med upp till 4 log med en enda, 1 h tillämpning av salva, medan mupirocin ansökan minskad livsdugliga celler med hjälp av endast 1,3 log under samma tid ( P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>