Effekten av hydrologiska variationer på den vertikala

Effekten av hydrologiska variationer på den vertikala fördelningen av mellanrums organismer studerades i en förbi kanal över floden Rhône (Frankrike) i termer av distorsion och återvinning av samhällsstrukturen under 480 dagar som ingår 9 Spates. De hypogean och epigean komponenterna i de interstitiella sammansättningar studerades, de senare vid fyra djup (50, 100, 150 och 200 cm) inom substratet, under en följd av artificiellt reglerade Spates och perioder av lågt flöde.

Interstitial fauna erhölls med en Bou-Rouch provtagaren genom permanenta stigrör vid intervall av en, sju och sjutton dagar efter varje skur. En stark relation visades mellan störnings intensitet (amplitud och varaktighet Spates) och omfattningen av förändringarna i den vertikala … fördelningen av faunan. Både hypogean och epigean organismer förskjutna vertikalt efter varje skur, vilket resulterar i en ökning av antalet epigean organismer i mellanliggande lager.

Återvinning av vertikala fördelningen av de mellanliggande fauna pre-ström förhållanden, bestod av en minskning av epigean och en ökning med hypogean fauna med underlaget, främst på mellanprovtagningsdjup (100, 150 cm). Effekten av Spates på samhällsstrukturen och återvinningsgraden varierade i förhållande till 1) kombinationen av ström amplitud och varaktighet (dvs. formen av utlopps mönstret), 2) störningsregimen (det vill säga den senaste hydrologiska tidigare) och 3) säsong (temperatur och biologiska cykel).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>