Resultat artificiella boet experiment visade att halvkoloniala avel var

Syftar till att undersöka påverkan av boet hopklumpning på risken för boet predation i Linnets, en art som ofta föder halv colonially.

Metoder De predation priser på hopklumpade och slumpmässigt fördelade bon jämfördes genom användning av artificiella bon experiment. Dessutom var beteendet hos Linnets mot en potentiell bo rovdjur studerades genom att presentera en monterad Magpie nära boet för avel Linnets.

Resultat artificiella boet experiment visade att halvkoloniala avel var inte sannolikt att öka risken för boet predation, och ett experiment med den monterade skata visade att Linnets inte uppvisade anti-rovdjur aggression. Slutsats halvkoloniala avel, vilket resulterar i ökad lokal boet täthet, inte tycks påverka risken för boet predation i Linnets. Vi … tyder på att halvkoloniala avel i Linnets är ett sätt att samla information om matkällor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>