Dopamin-inducerade förändringar i svara för konditionerat belöning är mottagliga för modulering

En neutral stimulans kan förvärva rade givande egenskaper genom association med en inneboende givande stimulans. Förvärvet svara för betingade belöningar kräver att miljö stimuli och belönings processer samverkar på ett mycket specifikt sätt; analyser av detta fenomen kan ge värdefull insikt i de processer som ligger bakom belöning relaterat lärande.

Effekterna av dopaminerga medel med olika verkningsmekanismer i detta paradigm har avslöjat flera intressanta dissociations tyder på att en givande signal vid dopamin D1-liknande receptorer kan förmedla både förvärv av givande egenskaper genom neutrala stimuli och deras förmåga att styra beteende. Dopamin-inducerade förändringar i svara för konditionerat belöning är mottagliga för modulering … av andra signalsubstanssystem. I många fall är de molekylära och cellulära baserna av dessa interaktioner stödjer uppfattningen att signalering genom D1-liknande receptorer är kritisk för en konditionerad belöning för direkt svara. Modellen som beskrivs i detta dokument speglar en fullständig integration av befintlig litteratur på området, och har flera konsekvenser som är lätt testbara av framtida forskning.

Med tanke på den kända biokemiska koppling av D1-liknande receptorer, kan denna modell bidra till att karakterisera sekvens av intracellulära förlopp, från signaltransduktion eventuell transkriptions- och / eller translationell reglering, som ger upphov till förvärv av givande egenskaper genom neutrala stimuli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>