En långvariga problem i den bilaterala dagordningen

En långvariga problem i den bilaterala dagordningen US-Mexiko är migration. Även om de båda länderna har viktiga avtal för att främja ekonomiskt utbyte och handel, har händelserna den 9/11 och andra terrordåd ökad oro gränssäkerhet. Sedan USA-mexikanska gränsen är en av de viktigaste gränserna i världen när det gäller verksamheten, säkra den utan att störa legitima flödet av människor och varor, utgör en viktig utmaning.

Syftet med denna uppsats är att föreslå konceptuella ramar och modeller för att underlätta samarbete över nationsgränserna, genom att diskutera och med tanke på nyckelfaktorer för samarbete US-mexikanska gränsen Security Infrastruktur och System. Tekniska lösningar gränssäkerhet utgör ett intressant område eftersom det finns en myriad av … farhågor (t.ex. politiska, ekonomiska, sociala och kulturella) utanför det tekniska genomförandet som måste överlade och undersökas.

I denna idéstudie är unika aspekterna av förtroende, styrning, informationsdelning, kultur och teknisk infrastruktur som identifierats som de viktigaste ingredienserna i ett gränsöverskridande samarbete ansträngning. En bi-nationellt organisatoriska nätverk verkar vara en effektiv institutionell design för att utveckla en bättre förståelse av problemet, samt nödvändiga strategier och teknik. Detta tillvägagångssätt överensstämmer med experiment, forskning och slutsatser som finns i Europeiska unionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>